Ajaveeb

Uudishimu päev  

Esmakordselt tähistati uudishimu päeva Eesti Vabariigi Presidendi algatusena 2022. aastal. Päeva eesmärk on väärtustada uudishimu kui elukestva õppimise alust,  innustada tegevusi, mis inspireerivad igas vanuses inimesi silmaringi avardama ja uusi teadmisi ning oskusi omandama (president.ee). 

Sel õppeaastal kuulasid 1.-4. ja 5.-7. klassi lapsed loodusvaatleja ja -kaitsja, Alavere kooli vilistlase Eleri Lopp-Valdma lugusid Eesti ühest uhkemast loomast- hundist. Üheskoos vaadati imekauneid loodusfotosid, rajakaamerate salvestisi huntide mängulisest ja üksteisest hoolivast käitumisest, kuulati huntide laulu. Arutleti ka tõsisematel teemadel, nagu millest on tingitud inimeste hundiviha ning mida peaks tegema, et säästa oma koduloomi huntide murdmisest.  

Eeltööks luges 1. klass pala “Teeme ära”, kus väike hiir kutsus kõiki loomi metsas prahti koristama, sealhulgas ka hunti, kes algul ütles, et tema ei pea teiste sodi korjama. Pärast Eleri ettekannet huntide kohta luges 1. klassi õpetaja lastele  August Jakobsoni õpetlikku lugu “Hunt ja põder”. Üheskoos vaadati selle loo juurde joonistatud hundi pilti. 

Loe edasi: Uudishimu päev  

Alavere kooli etlejate konkurss

18. märtsi päikselisel hommikul võis Alavere koolis näha pidulikus riietuses elevil õpilasi, sest algamas oli etlejate konkurss. Esinejaid kuulas ning muidugi ka hindas kolmeliikmeline žürii: Marika Kuusk Alavere raamatukogust, õpetajad Marianne Volmerson ning Mari-Liis Kiviloo.

Auhinnalisi kohti jagades läks žüriiliikmete vaidlus kohati päris tuliseks, kuid parimad valiti siiski välja.  

1.-3. klass

1. koht Hardi Luha

2. koht Loore Talvik

3. koht Sander-Rasmus Linnumäe

 

4.-6. klass

1. koht Henri Luha

2. koht Matten Kilk ja Tom Johann Volmerson

3. koht Heleri Luha

 

7.-9. klass

1. koht Marta Mättik

2. koht Raimo Vaiksalu

3. koht Lisandra Pavljuk ja Talis Malts

 

Suur aitäh kõigile etlejatele ning neid juhendanud õpetajatele!

 

Edu Harjumaa etlejate konkursil

27. jaanuaril oli Jüri Gümnaasiumis õpilasetlejate riigikonkursi Harjumaa voor. Alavere Põhikooli esindasid võistlusel 5. klassi õpilane Matten Kilk ning 7. klassi õpilane Marta Mättik. Eriti hästi õnnestus esinemine Mattenil, žürii hinnangul oli just tema oma vanuseastme parim. Nii et Matten esindabki 1. aprillil Sõmerus Harjumaad. 

 

Alavere kool 176

23. novembril tähistab Alavere kool 176. aastapäeva. 

Fotol on Alavere 6-klassilise kooli pere legendaarse koolijuhi Jaan Maasikamäega 1930ndatel aastatel. 

Alavere Põhikoolil on pikaajaline koostöökogemus koer Rosina ja tema peremehe Kristi Raavaga

Meie koolil on pikaajaline koostöökogemus koer Rosina ja tema peremehe Kristi Raavaga. Nende abiga omandavad 3. klassi õpilased inimeseõpetuses elutähtsaid teadmisi ja oskusi.

Kuna kevadises eriolukorras jäi Rosina kool pooleli, otsustati uuel õppeaastal korraldada 4. klassile meeleolukas lõpuüritus Eesti Loodus- ja Loomateraapiakeskuses Aegviidus.


Õpilaste tagasiside:

Lenel- Rosin on koer, aga ta oli metsas väga viisakas ja selle pealt ma õppisin, et metsas oled sa nagu külas, sa oled viisakas ja vaikne;

Gabriela- mulle meeldis Rosinale mänguasja visata;

Mia-Lee- ma õppisin Rosina koolist, et teistest tuleb hoolida, sest ma panin tähele, et Rosin ei läinud 

meie juurest ära uitama;

Matten- mulle meeldis Rosina kool, sest ma sain koera paitada ja kanu sööta;

Henri- mulle meeldis Rosina koolis see, et sai õues õppida ja ma õppisin meeli tundma;

Pauliine- mulle meeldis Rosina kool sellepärast, et ma sain Rosinale pai teha, temaga jalutada ja mängida; õppisin, et tuleb olla lahke, viisakas ja sõbralik;

Karmo- Rosina koolis oli äge; ma õppisin palju asju, näiteks kuulmist ja asjade vaatamist;

Kärolin- mulle meeldis Rosina koolis see, et me saime palju teada; mina sain teada, et metsas on parem pähkleid kaasas kanda;

Sander- mulle meeldis Rosinale palli visata ja talle pai teha; mulle meeldisid kanad;

Tom Johann- Rosin õpetas meile palju hoolimist, iseseisvaks õppijaks saamist; Rosin polnud ainuke õpetaja, õp Kristi rääkis ka väga palju hoolimisest;

Martin- Rosinaga oli tore koos metsas kõndida; ma õppisin looduses vaikselt olema. 

Sel nädalal asusid Rosina koolis õppima meie kooli 2.-3. klassi lapsed.

 

Alamkategooriaid

You are here: Home Ajaveeb