Aprillikuu tegemised koolis.

Aprill on teadaolevalt naljakuu. Nii algas meilgi aprill veidi teistmoodi ja samas ka naljakalt. 

Aprilli esimesel koolipäeval oli kool täis nalja, sest just sellel päeval võis kooli tulla ilma koolikotita. Iga õpilane pidi leidma mõne teise viisi, kuidas sellel päeval õpikud jm koolivahendid kooli tuua. Rõõm oli näha suurt osavõttu ja leidlikke ideid.

 

  

 

 

 

 

 

4. aprillil toimus Loo Keskkoolis igaaastane etlemiskonkurss 1.-3. klassi õpilastele, mille teemaks sellel aastal oli "Mõeldes suvisele laulu- ja tantsupeole". Meie kooli käisid esindamas 1. klassi õpilane Oliver Jüriöö, 2. klassi õpilane Loore Talvik ja 3. klassi õpilane Sander-Rasmus Linnumäe.

 

5. aprillil külastasid 1.-3. klassi õpilased Kadrioru Kunstimuuseumi, kus osalesid muuseumitunnis teemal "Kunstiga kiusamise vastu". Kui juba Kadriorus oldi, ei jäetud vaatamata ka Presidendi loss, paraku presidenti ei õnnestunud näha.

 '

 

6. aprillil tähistasime eelseisvat munadepüha. Selleks oli õpetajate poolt ettevalmistatud tegevused 1.-3. klassi õpilastele. Alustasime ühise soojendusega võimlas ja kõik said mitu korda tibutantsu tantsida, millele järgnesid võistlused. Edasi suunduti töötubadesse. Kokku oli kolm töötuba, igas töötoas erinev tegevus: keedetud munade värvimine; munadepüha teemaliste anagrammide ja mõistatuste lahendamine ning bingo mäng õues. Kõige lõpuks toimus igas klassis munakoksimise võistlus. 

Ülekooliliselt oli võimalik õpilastel söögivahetundide ajal õues munajahist osa võtta. Otsiti kooli ümbrusest üllatusmunade kollaseid munasid ja vastutasuks said huvijuhi käest šokolaadimuna. Iga õpilane võis tuua ühe muna korraga ja siis minna uut otsima. Elevust ja hasarti oli palju.

 

  

 

11. ja 12. aprillil toimus Eesti Rahva Muuseumis õpilaste teadusfestival, et tähistada teadust ja noori teaduses. Kahel päeval oli võimalik osa võtta vingetest töötubadest, kuulata põnevaid ettekandeid ning vaadata teadusetendusi. Õpilaste teadusfestivalil sai tutvuda teiste õpilaste tehtud uurimistöödega ning koguda inspiratsiooni ka oma töö kirjutamisel.

Meie koolis kirjutati uurimistöö teemal "Laste enimkasutatavad viisakusväljendid Alavere Põhikooli õpilaste näitel." Algklasside uurimistöö rühm, kuhu kuulusid kaks teise klassi õpilast (Loore Talvik, Kätriin Eliis Takk) ning kaks kolmanda klassi õpilast (Hardi Luha, Kaidi Peterson) uudistasid, kuidas on teised algklassi õpilased oma teadustöid teinud.

Teadusfestivalil sai lahendada mitmesuguseid nuputamisülesandeid, vaadata vahvaid teadusteemalisi etendusi ja preemiaks külastada veel ka Eesti Rahva Muuseumis olevaid näituseid.

 

 

18. aprillil osalesid 6. klassi õpilased KEAT-i loengul, mille raames käis Kehra Päästekomando juht õpilastele rääkimas tuleohutusest, veeohutusest, plahvatusohust ja kriisideks valmistumisest. Loeng kestis 2 akadeemilist tundi ja oli väga informatiivne ning põnev. Õpilased oskasid väga palju kaasa rääkida ning kuulasid huviga. 

 

Enne koolivaheajale minekut oli viimastel päevadel heakorrapäevad, st õpilased käisid kooli ümbrusest prahti korjamas ja riisuti. 

 

 

Koolivaheajal käisid kooli õpilasesinduse liikmed ja osad õpilasesinduse välised õpilased Tallinnas bowlingut mängimas, seda koolis korraldatud kohvikute tulu eest ja ka preemiaks. 

  

 

Lisaks käisid 1. ja 2. klassi õpilased Alavere rahvamajas vaatamas Tallinna Lepatriinu Teatri etendust "Sirin, särin." Väga humoorikas ja samas õpetlik etendus.

 

Toimus 8. klassi õpilase loovtöö töötuba 1.-3. klassi õpilastele, kus räägiti kodutütardest ja noorkotkastest ning kuidas üks õige matk peaks välja nägema, mis vahendeid selleks vaja on. 

 

 

 

 

You are here: Home Teated Teated Aprillikuu tegemised koolis.