Headus, abivalmidus ja inimlikkus!

25. veebruaril tähistasime koolis Eesti Vabariigi 96. aastapäeva. Läbi kontserdi jäi kõlama ühtne sõnum - tähtsaim on headus, abivalmidus ja inimlikkus. Kontserdil esineti laulude, luuletuste ja rahvatantsuga ning loeti ette meie oma kooli õpilaste mõtteid teemal, mida tähendab minu jaoks Eesti.

Direktor Renna Reisi tunnustas igast klassist üht õpilast, kes valiti kaasõpilaste poolt heaks, abivalmiks ning tähelepanelikuks teiste suhtes.
Sel aastal kooli aukirja saanud õpilased:
1. klass - Liisbet Remlik
2. klass - Mirt Mäeots
3. klass - Henri Aller
4. klass - Mariette Margat
5.-6. klass - Iris Mäeots
7. klass - Janet Lember
8. klass - Mark Mättik
9. klass - Kärolain Kattai

Õpilaste mõtteid Eesti kohta.

  • Eesti. See sõna tähendab minu jaoks väga palju. Näiteks tähendab see kohta, kus on minu jaoks kõik alguse saanud. Siin on minu pere ja sõbrad. Siin on kaunis loodus, mis on alati mulle südamelähedane olnud. Juba väiksest peale on minu unistuseks olnud pere või sõpradega Eesti looduses matkamine. Ei mõista lihtsalt inimesi, kes loodusesse ükskõikselt suhtuvad. /.../
    Pole vahet, mis aastaaeg siin on. Minu jaoks on iga aastaaeg eriline. Talvel katab maad valge sädelev lumi. Kevadel hakkavad õitsema esimesed lilled ning on kuulda rohkem linnulaulu. Suvel on soe, roheline ning rohkem aega ja võimalusi looduses veetmiseks. Sügis aga värviline. Igas aastaajas näen ma vaid head. Vahet pole, mis ilm on õues, see ei muuda minu mõtteid. Eesti on ja jääb minu südamesse!

  • Eesti on minu jaoks väga tähtis, kuna ma ise olen eestlane. Eestis on palju ilusaid kohti, kus käia, näiteks Tallinna vanalinn. Tallinna vanalinnas olen ma käinud ja see on väga ilus. Kõige rohkem meeldis mulle hästi suur trepp, mis algas mäetipust ja lõppes all maantee juures. Ma olen sealt alla ja üles käinud.
    Ma olen eestis sündinud ja sellepärast tähendabki Eesti mulle palju. Eesti on ka minu kodumaa. Eesti rahvuslill on rukkilill, rahvuslind suitsupääsuke ja rahvuskivi paekivi. Eesti lipp on sinimustvalge.
    Eesti pealinn on Tallinn ja see on ilus. Eesti president on Toomas Hendrik Ilves. Teda on juba kaks korda valitud Eesti presidendiks.

    Eesti on minu jaoks väga oluline.
  • Eesti on koht, kus ma olen sündinud. See on minu kodumaa. Siin on ilus loodus. Meil on kõik aastaajad. Inimesed on siin väga toredad. Talvel pole meil väga külm ja suvel pole liiga soe. Eestis pole suuri maavärinaid ning see mulle meeldib.

  • Eesti on koht, kus ma olen sündinud. See on ilus koht. Eesti tähendab minu jaoks armsaid inimesi, hoolivaid arste, abivalmis inimesi ja ilusaid maju. Meie eesti keel on väga armas, sest kui ma kuulan Eesti laule, on need nii ilusad.
    Kui ma oma perega vanalinnas käisin, ütlesid sakslased, et see linn on nii ilus.

 

  • Minu jaoks tähendab Eesti minu kodumaad. Mulle meeldib see, et siin on palju metsi, ilus loodus, toredad inimesed ja palju aktiivseid külasid.
    Minu soov oleks see, et külades oleks rohkem inimesi, sest paljud täiskasvanud inimesed on oma lapsepõlve veetnud linnas. Nad ei pruugi teadagi, kui ilus on maal, sest nad ei ole julgenud proovida maal kasvõi üht ainsatki suve veeta. Mina olen oma külaga rahul.
    Eestist rändavad välja paljud inimesed, sest siin ei jätku töökohti. Ma loodan, et see võimalus tuleb ja inimesedki tulevad Soomest tagasi.


 

  • Mulle tähendab Eesti väga palju ja miks ei peakski? Olen ju ometi eestlane, elan ja õpin siin ning olen sellega vägagi rahul. Pole ju millegi kohta nuriseda – õpetajad on head, õppeainedki on enamjaolt normaalsed, sõbrad on minuga... Kuid kõige tähtsam: siin on ka mu pere, kes mind toetab, armastab ja püüab mu kinni, kui ma kukun.
    Kui rääkida üldisemalt, siis poliitikast ei tasu üleüldse rääkida, see on ju igal pool samasugune – vassimine, valetamine, skandaalitsemine, võimule saamine ja need nõmedad valimised. Aga ma ju ei taha sellest ometi rääkida.
    Minu juured on sügaval Eestimaa mullas, mina siit ära ei lähe. See on ka veidi loogiline, kuna ma polegi veel Eesti piiri ületanud. Ma ausalt ei kipugi seda tegema.
    Olen eestlane ja selleks ka jään. Ma ei hülga oma kodumaad, mille nimel on mu esivanemad sõdinud.

  • Eesti tähendab mulle väga palju. Eesti on minu kodumaa, kus ma elan ja kus ma kasvan. Minu tädi, kes elab Inglismaal, räägib, et Eesti on tore ja ilus. Ja minu jaoks on ka.
    Eesti on küll väike riik, kuid siin elab palju toredaid inimesi.
    Eestis on väga toredad tantsu- ja laulpeod. Enne peo algust on rongkäik, mis on väga lahe. Seda on öelnud ka välismaalased, kes pidu näinud on.
    Eestis on veel palju toredaid asju ning ma usun, et kõikidele teistele meeldib ka Eestis. Ma soovitan välismaalastel siia tulla.

 

 


 

 

 

You are here: Home Ajaveeb Ajaveeb Headus, abivalmidus ja inimlikkus!