Õpilased käisid teatris

4. veebruaril käisid Alavere kooli vanema astme õpilased Tallinnas Vene Teatris vaatamas etendust „Enesetapja“.

Kuigi etenduse pealkiri on tõsine, peetakse näidendit üheks 20. sajandi parimaks komöödiaks.
Näidendi peategelasel keevad emotsioonid nii üle, et kõige loogilisem lahendus tundub olevat end lihtsalt ära tappa. Vähemalt nii tundub peategelast ümbritsevatele inimestele. Järgmisena leiavadki aset sündmused, mis teatrikülastajad pisarateni naerma panevad.

Õpilaste mõtteid etendusest:

Mark: Peategelane Semjon tahtis teha enesetapu, sest tal ei olnud tööd ja ta elas koos naise ja ämmaga. Pärast ägedat tüli lahkus mees kodust ja ta naine ja ämm kartsid, et ta teeb enesetapu. Uudis levis kulutulena ning Semjoni hakkasid tüütama inimesed, kes tahtsid tema enesetapust kasu lõigata. Kui Semjon ei suutnud end tappa, olid kõik peale tema naise Maria pettunud.

Janeli: „Enesetapja“ oli põnev, sai palju naerda. Näitlejad tegid oma tööd väga hästi. Minu arvates oli näidendi mõte see, et kodus päevade kaupa töötuna istudes kaob tõesti eluisu. Kui alguses oligi Semjonil enesetapumõte, kadus see tal peagi. Pärast tahtsid juba teised tema surma, kuid Semjon pani nad paika. Ainuke asi, mis mulle väga ei meeldinud, oli see, et näidend kestis nii kaua. Lõpulaul ja beatbox olid aga eriti võimsad.

Anett: Mulle meeldis eelkõige see, kuidas näitlejad oma rolli täitsid. Saal oli rahvast täis ja publik elas hästi kaasa. Vaheaeg oleks võinud pikem olla.

Peeter: Etendus oli väga lahe. Semjon tahtis teha enesetapu, sest pidi naise kulul elama. Lõpuks ta teeskles, et on surnud ja kõik olid selle üle väga kurvad.

Katrin: Laval juhtus kogu aeg midagi huvitavat, mis ajas inimesed naerma. Lõpus meeldis mulle see koht, kus Semjon laulis. Ta tegi seda väga hästi.

Ege: Lava oli kogu aeg „särtsu täis“. Näitlejad mängisid väga hästi. Etendus venis siiski natuke liiga pikaks.

David: Mulle etendus meeldis, sest sai nalja, oli põnevust. Päris kõigest ma aru ei saanud, oli kohti, kus ma jäingi mõtlema. Lõpp jäi ka arusaamatuks, aga muidu oli etendus huvitav.

Brätten: Minu lemmikkoht oli see, kui kõik tegelased kirstu juures olid, seda üleval hoidsid ja laulsid. See koht meeldis ka, kus peegel maha visati. Istmed olid veidi ebamugavad.

Janelyn: Etendus oli väga naljakas, aga õpetlik. Mõne koha peal ei saanud ma aru, miks inimesed naersid, sest tegelikult oli tõsine koht.

Hillo: Muidu etendus meeldis, aga seda oli liiga palju venitatud. Oli näha, et etendusega on palju vaeva nähtud ja see tuli hästi välja.

Signe: Oli huvitav, sai palju naerda. Selliseid teatriskäike võiks rohkem olla.

You are here: Home Ajaveeb Õpilased käisid teatris